tiistai 26. heinäkuuta 2011

Kerran teellä

Olin tässä jokunen päivä sitten Katjan, Pamin ja Jennin kanssa ostoksilla ja juomassa teetä.
Sininen on Jenni, minttu on Katja, Pamin polvi näkyy yläkulmassa ja minä olen tietenkin kermainen paris window
Ollaan kaikki vähän derp derp tässä kuvassa, mutta ainakin kaikki lolit näkyy : DD Pami puuttuu ):
Pamin hieno taiteilu The Ouncen vieraskirjaan
Oma asukuvani~ Hattu ja paita on lainattu Katjalta.
Pakko jakaa vielä tämä kuva kanssanne! Tykkään tästä jotenkin ihan kamalan paljon :,) ♥ Mallina on siis Katja aka Terriblen Evanee jos joku ei tunnistanut (:

Hei hei taas

28 kommenttia:

 1. mahtaakohan jenni olla mies

  VastaaPoista
 2. Oikein nätteinä olitte kaikki. ENS KERRAL MÄ TAHON MUKAAAAAN. Koska toi paikka näyttää niin hianolta.

  VastaaPoista
 3. Luulin, että pervosedillä olisi omat yhteisönsä, mutta kuka minä olen tuomitsemaan. Se tunne, kun liberalistit ja muut viherihmiset saavat maistaa omaa lääkettään. Ei, en ole tutiseva kukkahattu, mutta on huvittavaa huomata miten juuri teidän kaltaisenne vapautukselliset tytöt muutatte ihan omatoimisesti tämän (jo muutenkin epäilyksiä päälleen saaneen) tyylin juuri siksi kun on pelätty. Saattaa olla, että maalailen kauhukuvia ja teen kärpäsestä härän, mutta epämiellyttävää se silti on. Ja arvon Reijolle 50wee, kiva että olet löytänyt kivan tyylin, mutta älä nyt helvetissä luule tunkevasi 30 vuotta nuorempien tyttöjen seuraan transuilemaan. Jatka vain bodylinen ostamista ja harrastele muissa piireissä. En voi pakottaa sinua lopettamaan, mutta toivon sinun häipyvän asap. Tuskin kukaan loli sinua oikeasti haluaa teekutsuilleen, vielä vähemmän alaikäisten harrastajien vanhemmat.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Harrastat kurjaa lokerointia. Pyydän lolitojen puolesta anteeksi etteivät kaikki lolitat voi vastata ihannekuvaasi alaikäisestä neitseellisestä pitsipepusta. Mukaamme mahtuu paljon muitakin. Henkilökohtaisesti pidän Jennistä hyvin paljon! Jenni on mahi tyyppi älä sinä kerro mitä ihmisten päässä liikkuu ja kenen kanssa haluan käydä teellä (:
  Anteeksi nyt vielä että brolitat pilaavat mielestäsi lolitan maineen... On kieltämättä valitettavaa ettei kaikki maailmassa mahdu yleisesti yhteiskunnan hyväksymiin lokeroihihin :--DD I'm sooo sorry pal. Kaikki erilaisia kaikki saman arvoisia. Hyväksyntää peliin kultaseni <3 On kurjaa etten haluu sun rororiin muuta kuin ihanne harrastelijoit <3

  VastaaPoista
 5. Arvon Oikea Rorita, minäkin olen pahoillani, etteivät kaikki lolitan harrastajat täytä vaatimiasi kriteejä/sovi ihanteeseesi täydellisestä lolitasta. Minä toivon myös sinun katoavan asap ja vievän tämän vitun elitismin tunkkaisen hajun pois - tai vähintään kirjoittavan omalla nimelläsi, luuletko ettemme arvaa kuka olet?

  Kaikki lolitan harrastajat eivät voi olla alle 25-v tyttöjä. Joko pääset sen yli tai jäät omaan kaappiisi tukehduttamaan itseäsi niihin elitismikatkuihin - oikeastaan toivon jälkimmäisenä mainittua vaihtoehtoa.

  Lisäksi haluan määritella itse, kenet otan mukaan ystäväpiirini teekutsuille. Sinua en ottaisi, ja sinun on nyt turha sanoa ettet ottaisi minuakaan - en edes haluisi sinun teekutsuillesi, joissa "suklaaöverit" tarkoittavat yhtä kakkupalaa.

  Oletko muuten koskaan tullut miettineeksi Manan ikää ja sukupuolta?

  VastaaPoista
 6. Anonyyminä pysyvä anonyymi tässä.

  Miespuolinen (yli-ikäinen) transu"lolita" on hyvin altis kaikenlaiselle palautteelle, ei voinut tulla yllätyksenä, että joku ei välttämättä pidä siitä, että moinen ilmestys astuu kuvioihin leikkimään pienten tyttösten kanssa.

  "en edes haluisi sinun teekutsuillesi, joissa "suklaaöverit" tarkoittavat yhtä kakkupalaa." Mitähän mahdat tarkoittaa tällä?

  Mistä lähtien lolita = tytöksi pukeutumista? Lolita on lolitaa, mutta ei transuilua. Cosplay-lolitaakaan ei pidetä oikeana lolitaa - miksi siis tämän miehen pukeutumista?

  VastaaPoista
 7. Jos et osaa perustella mielipidettäsi tai uskalla kirjoittaa omalla nimelläsi, anna olla.

  Ja mistä lähtien brolitat/transihmiset = cosplay?

  VastaaPoista
 8. "Jos et osaa perustella mielipidettäsi tai uskalla kirjoittaa omalla nimelläsi, anna olla." Onko tämä joku kirjoittamaton sääntösi? Eikö ole ymmärrettävää, että eriävä mielipide kirjoitetaan mieluummin jollain muulla kuin omalla nimellä. Siinäpä sinulla hyvä syy sulkea toisten suut: he ovat nimettömiä! Miksi Jennillä muuten on kaksi erillistä facebook-tiliä (Tony Kammosella löytyy tämä "miehisempi")? Hän ei varmaan täysin julkisesti kehtaisi edes loleilla, vaikka muuta väittääkin. Miksi hänet otetaan vakavasti, vaikka Jenni Kosonen ei ole hänen oikea nimensä?

  "Ja mistä lähtien brolitat/transihmiset = cosplay? " Transihmisiin kuuluu sekä transseksuaalit että transvestiitit. Jenni edustaa jälkimmäistä. Jos pukeutuu lolitaan tyttöilläkseen, ei ollakseen lolita, se on mielestäni pukuilua parhaimmillaan.

  Mitä tiedät minusta ja oletetusta elitismin määrästäni muuta, kuin mitä olen tässä anonyyminä kirjoitellut? Mielipiteensä saa aina ilmaista. Tällä kertaa näköjään osuin kihisevään kusiaispesään. Te haukutte elitistiksi ja vaaleanpunaisessa kuplassa eläjäksi, mutta minä en saa sanoa -olkoonkin nasevaa- kommenttia ystävästänne? Minulla ei ole häntä edes ihmisenä mitään vastaan, mutta mielestäni näin ääripäässä olevasta (muka)lolitasta tulee jossain muodossa aina sanomista.

  Kaikki erilaisia kaikki samanarvoisia, jee jee. Teidänkin olisi se syytä muistaa, ennen kuin arvostelette pitsipeppuja. Pysykää sanojenne takana.

  VastaaPoista
 9. Kielsit sen tai et, puheeni eivät ole täysin tyhjää. Et voi kumota sitä vain koska "Olen oikeassa koska olen Evanee ja hän vitun paska elitisti!!!1"

  VastaaPoista
 10. Mielipiteesi on oikeutettu, mutta jos perustelet sen facebooksita kaivamistasi tiedoita yhden ihmisen perusteella ei tutkimuksellasi ole mielestäni tarpeeksi katetta, että voisit kutsua sitä mielipiteeksi, jonka takana voi seistä. On ikävää että asioita perustella siten että se sattuu olemaan sinun mielestäsi epämiellyttävää tai ällöttävää.

  Kerroppa onko Mana joka pukeutuu aina tuon tuosta miesten vaatteisiin ja sitten naisten vaatteisiin pukuilua harrastava ällöttävä vanha transu? Tai entän bodylinen pää Mr. Yan?

  Miten Jenni luokkaa sinun mielestäsi lolitoja ja miksi häntä ei pitäisi ottaa tosissaan? Haluaisin tietää, koska en osaa ymmärtää. Jos kahdella nimellä esiintyminen on perustelu niin entän itnernet nickit. Moni esiintyy netti nickillä tai lempinimellään se ei kerron ihmisestä mitään. Mistä voit tietää että Jenni on 'pervo setä'?

  VastaaPoista
 11. ''Transihmisiin kuuluu sekä transseksuaalit että transvestiitit. Jenni edustaa jälkimmäistä. Jos pukeutuu lolitaan tyttöilläkseen, ei ollakseen lolita, se on mielestäni pukuilua parhaimmillaan.''

  Jotkut tansvestiitit kokevat pitävänsä sisällä kahta eri persoonaa, joiden kummankin toteuttaminen on siinä tilanteessa ihmiselle teveellistä. Tukahdutetut tunteet aiheuttavat meissä paihimmat agressiot ja mielipahan, koska lolipiireissä transvestiisin esiintyminen ei vahingoita eikä loukkaa ketään hänet voi hyvinkin ottaa vakavasti. Ihmisiä voi kohdella asiallisesti ja vertaisinaan, vaikka he olisivatkin hivenen erilaisia kuin enemmistö loliharrastajista.

  VastaaPoista
 12. En perustele mielipidettäni vain sen pohjalta, perustelen sen pohjalta, mitä silmäni näkevät ja mitä päättelen(en välttämättä ole oikeassa, mutta halusin sanoa oman mielipiteeni, kuten jo sanoin). Olkoon sinun mielestäsi ikävää, mutta vaikka olisinkin hiljaa, se ei muuttaisi mielipidettäni ällöttävyydestä.

  Mana ei ole mikään idolini, saatika Mr. Yan.

  Epäilen, että mm. sinä ja tyttöystäväsi haluatte huomiota näillä muka-kapinallisilla tempauksillanne, sillä saattaa myös olla osaa siihen, miksi kommentoin tähän blogiin. Onko lolitayhteisö oikea paikka hehkuttaa prostituution sallimista ja nikotiiniriippuvuuttanne? Ehkä teidän mielestänne, mutta muistakaa, että nuoremmat saattavat ottaa teistä esimerkkiä (toivottavasti heillä on kuitenkin sen verran järkeä, että eivät).

  Tony selittelee jotain karvoitusmieltymyksiään pölössä, ei se varmaan kiellettyä ole, mutta inhottava olo siitä tulee lukuunottaen pultsarin ikä ja ulkomuoto. Teidän on turha ainakaan enää valittaa sitä, että anime-ernut tai italolit pilaavat lolitojen maineen vaikkapa mediassa, kun ystävällänne olisi tähän paljon pahemmat vaikutukset. Tuskin hän mitään ymmärtäisi vaatteiden päälle, kunhan saa nautinnon siitä, että pukeutuu tytöksi. Sitä varten Terrible ei ole. Mielestäni kovin moni lolita on julistanut tämän olevan muotia, ei pukuilua. Toivottavasti viimein ymmärsit sen. Häntä ei voi ottaa tosissaan; huvittava/kammottava näky sekä _kaikkea sitä mitä lolien maine ei nyt kaipaa_

  Olette sinisilmäisiä ja tekopyhiä, jos luulette Jennin joskus olevan osa lolitaskeneä. Yrittäisitte edes olla järkevämpiä ja perustella itse perustelunne. Syrjijiä tekin olette, nimittäin niiden, jotka ovat eri mieltä.

  Eiköhän tässä ollut kaikki, mielipiteeni (ja varmasti monen muunkin, vaikka eivät sitä viitsi sanoa) tuli jo esille. En myöskään yritä keskustella kanssanne, sillä ette koskaan olisi periaatteesta missään samaa mieltä kanssanne. Ps. Onko se niin vaikeaa esilukea teksti (kirjoitus viheitä)? Lukihäiriö ei ole sopiva selitys, kuten ei myöskään väittelytaidon puute.


  "Jotkut tansvestiitit kokevat pitävänsä sisällä kahta eri persoonaa, joiden kummankin toteuttaminen on siinä tilanteessa ihmiselle teveellistä. Tukahdutetut tunteet aiheuttavat meissä paihimmat agressiot ja mielipahan, koska lolipiireissä transvestiisin esiintyminen ei vahingoita eikä loukkaa ketään hänet voi hyvinkin ottaa vakavasti. "

  Oh my oh my. Menepäs takaisin SETA:n sivuille opiskelemaan lisää. Onpa trendikästä. Rohkenen epäillä, ettet edes ole vielä löytänyt todellista seksuaalisuuttasi, sillä se on nykyään muodikasta. Odottelen jo, että se on totaalisen out ja siirryt fanittamaan jotain muuta mielestäsi "uniikkia".

  Over. Ette ansaitse enempää.

  VastaaPoista
 13. Olet hyvin ahdistava ja teen kaiekn kertomasi pohjalta johtopäätöksen, että stalkkaat ihmisiä aika paljonkin ja näät ilmeisen paljon vaivaa. Halusit sanoa vain mielipiteesi ja hyökätä henkilökohtaisesti myös minua vastaan. On kiva kuulla että olen noin mielenkiintoinen ihminen, että ansaitsen perinpohjaisen analyysin sinulta, joka olet selvästi ylempi arvoinen kuin me kaikki muut.
  Minua loukkaa käytöksesi. Voin mielestäni hyvin vedota tässä tapauksessa siihen että et tunne minua ja sinun on helppo tulla keromaan minusta totuuksia kun esiinnyn omalla nimelläni toisin kuin sinä.

  Tartu vielä lukihäiriööni sehän on niin viisasta ja asiaankuuluvaa. Nappaappa vielä seksuaalisuuteni ikään kuin en olisi siitäkin kuullut jo tarpeeksi.

  Hienoa että maailmasta löytyy noinkin vankan maailmankuvan omaava ihminen olet tosi aarre.

  VastaaPoista
 14. Syytät minua etten hyväksy sinun mielipidettäsi, mutta sinäkään et hyväsky minun. Blogiani ei oikesti tarvitse käydä lukemassa jos olen noin hirveä ihminen. Piste.

  VastaaPoista
 15. Olen valittanut paljon, mutten muistaakseni sanonut sinua paskaksi ihmiseksi. Puolustin kuitenkin raivokkaasti itseäni, yllätys. Saatoin lukaista blogisi mielenkiinnosta Kerran teellä -postauksen jälkeen ja minulla on hyvä muisti. Turha nyt leikkiä itsesääliä.

  Jos sinulla on paha mieli, muista, että olen vain anonyymin takana kirjoittava, enkä tuskin ole irl kukaan, ketä arvostaisit erityisemmin.

  Mutta joo, en pidä tästä touhusta.

  VastaaPoista
 16. Ymmärrän hyvin maailmasta löytyvän eriäviä mielipiteitä, kuten tämä ensimmäinen anonyymi hyvin esille toikin.
  Kuitenkin näen melkoisen asiattomaksi hyökätä moisten henkilökohtaisuuksien kanssa yksittäisten ihmisten kimppuun; eikös tässä alun alkaenkin ollut kysymys tämän lolita tyylin alle lokeroitavissa olevista ihmisistä, eikä suinkaan Jennin yksityiselämästä saati sitten Pitsiperhosen lukihäiriöstä?
  Siispä toivoisinkin, että henkilökohtaiset ongelmat hoidettaisiin jotenkin muuten, kun purkamalla niitä toisten ihmisten loukkamiseen - anonyymisti.
  Täytyy vielä tämäkin sanoa, että kovin ihailtavaa ei mielestäni ollut myöskään suorastaan hyökkäävän agressiivinen suhtautuminen negatiiviseen palautteeseen, vaikka ymmärränkin tunteen täysin.
  -P

  VastaaPoista
 17. Tuota noin, ymmärrän hyvin ihmisten varovaisuuden Jenniä kohtaan, mutta Anonyymitrollin mielipide on ymmärrettävästä kaukana. Anonyymi näyttäisi kokevan aika silmitöntä vihaa täynnä, mikä saa minut miettimään että miksi? Jälleen joku joka ei sovi täydellisen lolitan kuvaan? Onhan meitä muitakin joissa on vikaa, lolitoja pyörätuolissa, brolitoja in general, lihavia lolitoja, lolitoja jotka käyttävät huumeita, mielisairaita lolitoja - aiotko diskriminoida heidät kaikki? Mikäli aiot, niin menenytvittuun.jpg

  Personal attack on ehkä aikuismaisin argumentti toisia vastaan, nettielämän nyrkinisku jota käytetään kun kaikki muu on kokeiltu.

  VastaaPoista
 18. Arvoisa nyymi. En suostu ajattelemaan että olisit vai nyymi. Olet ihminen ruudun takana ja sanoit hyvin selvästi ettet suostu keskustelemaan kanssani ja sanoit suorasukaisesti nopeita johtopäätöksiä asioita, jotka ovat minulle arkoja. Puhumattakaan siitä että lokkasit ystävääni ja tyttöystävääni tässä aika perinpohjaisesti. Joo yhyy netissä ollaan ja tää on vapaa maa ja saa sanoa ihmisistä mitä ajattelee jne.

  Ikävää että aiheutimme sinulle mielipahaa. Minäkään en pidä tästä, mutta nyt kun menit henkilökohtaisuuksiin niin menen minäkin. En tiedä kuka olet ja voit olla varma, että se jää vaivaamaan minua.
  Ajattelin sen että lolitayhteisöihin otetaan mukaan ihmisiä kaikennäköisitä asioista riippumatta pitäisi parantaa lolitan mainetta. Minun puolestani kaikki saavat harrastaa lolitaa ja käydä miiteissä. niin minä nyt vain ajattelen. En tiedä onko se hirveän uniikki tai muoti juttu, mutta näin se vain on.

  VastaaPoista
 19. Ja minulla on tosiaan hankala lukihäiriö ja ylihyvpin rivejä ja sanoja lukiessani ja kirjoittessani enkä huomaa puuttuvia kirjaimia tai yhdyssanavirheitä niinkuin kaikki blogia lukevat tai netissä minun kanssa kommunikoivat ovat varmasti huomanneet :--D Lulz

  VastaaPoista
 20. Ahaa! Nyt puhutaan asiaa! (Kiitos oman stalkkiprofiilini FB:ssä, jonka kautta löysin tämänkin keskustelun vahingossa. :D)

  Sukupuolirajan ylittäminen on siis jollekulle aaaivan kaaauhea pyhäinhäväistys. Voi luojan tähden, mitä siitä tulisi, jos alkaisin aktivistiksi netissä kaikista niistä asioista, joissa minun pyhiä asioitani on oikeasti häväisty. Enhän ehtisi syödä enkä nukkua. Siinä tilassa on paikallaan antaa lievempien häväistysten olla. Aika huolestuttavaa, jos ihminen suuttuu henkilökohtaisesti siitä että aikuinen miespuolinen henkilö on ilmiselvän innostuksen myötä uskaltautunut etsiytymään tyttöyden maailmaan...

  Ja niin muuten, ei omakaan identiteettini kestä tältä kannalta päivänvaloa, vaikken lolijutuista olekaan toistaiseksi sen enempää kuin viehättynyt.

  VastaaPoista
 21. Hei!

  En oikeastaan seuraa tätä blogia (en anonyyminä, stalkkerina enkä omalla nikillä), mutta minulle huomautettiin, että epäilette tuon anonyymin olevan minä.

  Katja viittasi minuun näillä sanoilla:
  "Sinua en ottaisi, ja sinun on nyt turha sanoa ettet ottaisi minuakaan - en edes haluisi sinun teekutsuillesi, joissa "suklaaöverit" tarkoittavat yhtä kakkupalaa." Käytin eräässä blogipostauksessani leikkimielisesti suklaaöveri-sanaa erityisen suklaisesta kakkupalasta.

  Anonyyminne vastasi siihen näin:
  "en edes haluisi sinun teekutsuillesi, joissa "suklaaöverit" tarkoittavat yhtä kakkupalaa." Mitähän mahdat tarkoittaa tällä?
  ... juurikin sen takia, ettei kyseinen anonyymi ole = Caramea, eikä ilmeisesti edes lue blogiani. Hän ei siis voinut ymmärtää, mitä tuo viittaus oikein tarkoitti.

  Minusta on erittäin ikävää, että te luulette minun käyttäytyvän noin ala-arvoisesti. Tapoihini ei kuulu puuttua kenenkään lukihäiriöihin, ystävyyssuhteisiin tai seksuaalisuuteen - vielä vähemmän tapoihini kuuluu kommentoida anonyymisti. Jos minulla on jotain sanottavaa, sanon sen jos en nyt omalla nimelläni, omalla nikilläni ainakin.

  Minä en "kannata" anonyymiyttä. Omassa blogissani ei ole edes anonyymit kommentit sallittu, juurikin siksi, että mielestäni pitää jokaisen voida kommentoida ikävämmätkin asiat omalla nikillään.

  Minusta on myös erittäin ikävää, että Katja näemmä pitää minua elitistinä ja toivoo "myös sinun katoavan asap ja vievän tämän vitun elitismin tunkkaisen hajun pois". En ole käsittääkseni tehnyt sinulle mitään pahaa, miksi siis ajattelet minusta näin?

  Jos jollekulle jäi vielä jotain epäselvää liittyen tähän asiaan, tai joku haluaa vaikka kertoa, miksi olen niin karsea, tunkkaiselle lemuava elitisti, arvostaisin kovasti, että ottaisitte minuun henkilökohtaisesti yhteyttä (esim. Terriblessä yksityisviestein). Haluaisin erittäin mielelläni selvittää tämän asian, ettei kenellekään jää mitään hiertämään hampaankoloon.

  Huomautan vielä vienon toiveen siitä, että saan anteeksipyynnön, sillä minua on syytetty turhaan asioista, joita en ole tehnyt - en tässä blogissa, enkä missään muussakaan. Tämän lisäksi minua on nimitelty ilkeästi - se on kunnianloukkaus. Mielestäni ainakin Katja on minulle anteeksipyynnön velkaa.

  Jos joku pitää minua elitistinä, hän saa niin vapaasti ajatella, minkäs minä sille mahtaisin - mutta se on kyllä sanottava, että ei se minusta kivalta tunnu. Olen aina yrittänyt käyttäytyä ystävällisesti kaikkia kohtaan. Kuulisin enemmän kuin kernaasti, missä kohtaa sitten on mennyt pieleen, jos minusta kuitenkin saa elitistisen vaikutelman? Mielestäni tietyntyyppinen vaatekaappi tai se, että omistaa ihanan loliystäväporukan, jonka kanssa järkkää vaikkapa teekutsuja, ei tee kenestäkään vielä elitismiä. Jos te ajattelette näin, on maailmankuvanne huomattavasti kapeampi, kuin millaiseksi minun maailmankuvaani (ja näemmä myös ihanteitani lolitassa) syytitte.

  Ja jos käy ilmi, että minä tosiaan olen jotenkin tietämättäni loukannut sinua, Katja, niin siinä tapauksessa myös minä pyydän sitä sinulta anteeksi - kunhan vain ensin kerrot, miten olen sinua loukannut.

  VastaaPoista
 22. No niin, tiedoksi kaikille asiasta mahdollisesti kiinnostuneille: minä ja Katja saimme selvitettyä tämän asian. :)

  VastaaPoista
 23. Äää minä olen tästä jutusta kaikkienpuolesta pahoillani! Ikävää että nyt asian ulkopuolisia loleja aletaan syytellä ja siitä nyt ei ainakaan mitään hyvää seuraa. Syyttelin minäkin kimpaannuksissani itsekseni vaikka ketä ja mietin että kuka voi tehdä näin, mutta toivottavasti tästä päästään nyt tällä eikä enempiä ihmisiä loukattaisi tälläisellä turhalla paskalla. En tosiaan haluaisi uskoa että kellään terriblessä riittäisi intoa ja vihaa pitää tälläistä paskamyrskyä yllä. Ihan paskaa.

  VastaaPoista
 24. No, toivon vaan, että opitte sen, ettette ala syytellä ihmisiä niin kevein perustein.

  Teillä ei anonyymin ihmisen henkilöllisyydestä voi mitenkään olla täyttä varmuutta, vaikka uskoisittekin arvaavanne oikein. Siksi on varomatonta lähteä syyttelemään noin.

  On aika järkyttävää huomata, että sinua haukutaan keskustelussa, jonka olemassaolosta et edes tiennyt.

  Onneksi saatiin asia selvitettyä ainakin siltä saralta, että minä en ole anonyyminä mitään sanonut.

  VastaaPoista
 25. Ja oikauksia anonyymin tekstiin että slutwalk ei ole mitenkään huorauksen laillistamista puoltava tapahtuma vaan yksilöllisen koskemattomuuden ja seksuaalirikosten vastainen walkki.

  VastaaPoista